logo

Verwarming en warmwater 

Natuurlijk is het zonde om uw oude ketel te laten vervangen, want hij doet het nog zo goed. Dat kan wel zijn, maar de gasprijs liegt er niet om. Het is dus verstandig om te overwegen om een nieuwe ketel te nemen. Er zijn diverse prijsklassen.

Vanaf € 1399,- heeft al een HR (hoog rendements) ketel.

Ik zal u wat links doorgeven, zodat u kan kijken dat onafhankelijke partijen u vertellen over hoe u goedkoper kan stoken.

 Stichting Energie Prestatie Keur

Maar u kunt ook op de volgende sites klikken voor uitgebreide informatie, over wat het best en goedkoopst is van het gebruik van energie.

www.vrom.nl

 

Nieuw op de markt zijn de vuilfilters met magneetband. Waarvoor??

De huidige warmtewisselaars en zuinige pompen, kunnen verstopt raken. Door de kleine pijpjes in een wisselaar die er voor zorgen voor een efficiënte overdracht van het vuur naar het water dat zeer snel opgewarmd kan worden. Een nadeel is dat de kleine openingen verstopt zouden kunnen raken door vuil en ijzerdeeltjes in het CV water.

Wil u lang met uw ketel doen en er voor zorgen dat het rendement zo hoog mogelijk blijft, zorg dan dat uw installatie, net zoals  een auto, goed onderhouden wordt en met de nieuwste veiligheids en onderhoudsmateriaal wordt uit gevoerd.

Het laten monteren van een Vuilafscheider met magneetring, tijdens het onderhoud, kost u nu tijdelijk  (11-10-2015) al vanaf

 €89,- excl.btw

                                                                                                                    

       http://www.caleffi.com/nederland/nl/catalogue/dirtmagr-vuilafscheider-met-magneet-met-verstelbare-aansluiting-545302                                                                        

 

 

http://www.spirotech.nl/nl/producten/vuilafscheiders/