logo

          

 

 Lees dit maar eens aandachtig door.

 

Welkom bij de info over onderhoud.

Veel mensen denken dat een CV ketel, CV combiketel, Geiser, Boiler enz, geen onderhoud nodig hebben. Dat heeft de verkoper van uw ketel toch gezegd? of uw aannemer heeft u ketel geplaatst maar nooit over het opsturen van uw garantie papieren is gesproken?

Dat komt omdat die vaak geen installateur/loodgieters in de hand hebben genomen en dus geen binding met de fabrikant hebben, belangrijker voor deze mensen is dat ze een ketel of warmwater apparaat hebben verkocht. De nazorg zal hun een zorg zijn. Verkocht is verkocht.

 

 Onderhoud dus niet nodig?

 

Het tegendeel is echter waar. Laat u uw auto ook niet nakijken? jawel, omdat het een machine/motor is en een gebruiksvoorwerp waar u dagelijks mee te maken hebt omdat u of uw gezinsleden zich daarin vervoeren.

Een CV/warmwater apparaat draait misschien meer uren dan uw auto en is op iedere minuut van de dag paraat en wordt dus erg veel gebruikt voor warmwater en verwarming. Alleen rijd je niet in een warmwater apparaat, maar deze draait wel en wordt niet door benzine of diesel gevoed, maar gevaarlijker,door  Gas.

De huidige nieuwe CV/warmwater apparaten zijn zeer goed beveiligd, maar uw zult beslist af en toe wel eens lezen of horen over Koolmonoxidevergiftiging waardoor mensen het leven laten. Koolmonoxide is zeer gevaarlijk en reukloos.

Dat houdt in dat bij open toestellen het grootste gevaar bestaat op koolmonoxide, als u deze niet of te weinig laat onderhouden.

Het belang van het onderhoud is dus wel duidelijk. Maar u leverancier heeft gezegd dat u een gesloten ketel hebt en dat deze geen gevaar oplevert ?. Gedeeltelijk is dit natuurlijk waar, maar een ketel die niet onderhouden wordt valt buiten de fabrieksgarantie. 

 

 

 Overtuigd? Nee?

Bij ketels kunnen kleine lekkages ontstaan door kleine lekkages aan koppelingen enz. Als dat tijdig wordt ontdekt kan dat vrij simpel worden gerepareerd, maar als dat lang blijft zitten, dan roest dat vast en krijgen de monteurs problemen om de lekkages eenvoudig te verhelpen en zullen de kosten daarvan aanzienlijk hoger zijn.

Ketels met een aluminium wisselaar, geven vaak inwendig een hoop aluminiumoxide af, die door gebrek aan onderhoud kan de wisselaar gaan verstoppen en de nodige problemen voor de consument veroorzaken.

Ook de roestvrijstalen wisselaars moeten wel degelijk worden gereinigd, zodat tussen de lamellen geen vuil vast kan zitten en zo voor verstoppingen zorgt.

Met de moderne apparatuur en CO2 metingen, kunnen de huidige monteurs uw ketels afstellen op de juiste instellingen die door de fabrikant zijn vereist en u zorgt voor een schonere verbranding en lagere CO2 uitstoot en dus weer goed voor het milieu en zuiniger stoken door minder gas verbruik.

Afhankelijk van de type ketels kunnen branders nog steeds vervuilen, als dat het geval is, dan kunt u wachten op de storing. Men denkt dan goedkoper uit te zijn om een reparaties te laten uitvoeren in plaats van het jaarlijks onderhoud te laten doen. Wees gerust, dat is een fabeltje, want in 90% van de gevallen zijn de kosten zo hoog, dat men spijt heeft, niet op tijd onderhoud te hebben laten uitvoeren.

Heeft u een onderhoud contract afgesloten omdat deze maar  ?  per/maand kost? en daar denkt u daar goedkoop mee uit te zijn ????

niets is minder waar

U heeft een all-in contract afgesloten voor  ? per/maand en u denkt daar mee goed te zitten??

 niets is minder waar

Een ketel heeft wel degelijk ieder jaar een onderhoud/controle beurt nodig, kijkt u even goed in de garantie voorwaarden van uw ketel fabrikant.

Even rekenen?

Er zijn bedrijven die u per maand laten betalen, maar een jaarcontract aanbieden, dus niets per maand, u moet gewoon een heel jaar betalen. Deze bedrijven komen dan meestal 1 x per 1½ jaar, dus voor 3 jaar betaald u ? per/jaar  en zij komen 2 x

Het duurste onderdeel in een ketel is de wisselaar ( tussen de € 600,- en € 800,-) waar u bij de meeste fabrikanten zo wie zo 10 jaar garantie op heeft, mits er jaarlijks onderhoud is gepleegd, en na de wisselaar is het de computer, ook wel branderautomaat of Logica genoemd. Van de vier meest bekende merken is dat tussen € 180 en € 300,-

Bij ketels met losse printen kan iedere print zo’n € 260,- kosten en vaak zitten er 3 tot 4 printen in zo’n ketel.

Dit, om maar even aan te geven wat slim is. U kunt kiezen tussen een duur of goedkoop onderhoudscontract. En onderhoud houdt niet in dat de ketel een beetje wordt uitgezogen en gepoetst. Een ketel moet open gemaakt worden om het inwendige van de ketel te kunnen inspecteren cq schoon te maken.

Voordelig?

U betaald bij mij voor een onderhoudsbeurt vanaf € 55,- voor een gewone ketel en vanaf  € 60,- voor een HRCombi ketel er wordt een gratisrookgasanalyse gemaakt om de uitstoot zo gering mogelijk te houden en de ketel zo efficiënt mogelijk te laten stoken. De ketel wordt open gemaakt en inwendig gecontroleert op vervuiling en/of beschadigingen. Als er kleine lekkages zijn of onderdelen die aan het slijten zijn, wordt u er op attent gemaakt en dan is het aan u om een reparatie uit te laten voeren of een onderdeel te laten vervangen.

U beslist.

 

 

 

 Heeft u nog vragen? mail ons dan

 zie onderhoud prijslijst